>>> Descarrega’t el tríptic informatiu de l’agrupament: [clica aquí]

>>> Descarrega’t el tríptic general sobre MEG i l’escoltisme: [clica aquí]

L’agrupament

Som una entitat d’educació en el lleure sense ànim de lucre, que oferim als nens, nenes i joves l’aventura de créixer i aprendre mitjançant el mètode escolta i guia.

L’escoltisme, una proposta educativa

La nostra proposta educativa vol formar ciutadans compromesos i responsables.  Sempre que podem ho fem en el marc de la natura, amb sortides i campaments.


Eduquem els infants i joves perquè siguin capaços de participar de manera activa i crítica en la societat on viuen, assumint les responsabilitats necessàries per ajudar a construir una societat més justa, solidària i sostenible.Tenim un projecte educatiu basat en aprendre fent projectes, en la descoberta de la natura a través dels campaments, en la voluntat de conèixer el nostre entorn, d’implicar-nos-hi i de transformar-lo.

Què fem els escoltes i les guies
Ens trobem els dissabtes a la tarda al nostre local, que en diem cau, on fem jocs, activitats, tallers… També fem algunes excursions de cap de setmana i a l’estiu anem de campaments.
Ens divertim tot assumint rols i responsabilitats, decidint i preparant nosaltres mateixos algunes activitats, treballant en equip i descobrint el nostre entorn. 

Tenim entre 6 i 18 anys i estem separats per unitats –grups d’edat–

Els nostres caps –monitors– són joves titulats i la majoria han passat també de petits pel cau.

Implicació amb la ciutat

A l’agrupament ens agrada ser un punt més de la xarxa social de la nostra ciutat, i per això participem dels plans educatius d’entorn i de la festa major, estem a les barraques, som els Campaners de Reus… i participem de diverses plataformes, coordinadores i iniciatives socials i ciutadanes.

Coordinadora d'Esplais i Escoltes de Reus (CEER)Coordinadora de Barraques de ReusCampaners de Reus

No estem sols
Formem part del moviment d’educació en el lleure més gran del país: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, integrat dins la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge i membre de les diferents associacions escoltes i guies internacionals. 

Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge4 vents. Escoltisme i Guiatge.
Escoltisme mundialGuiatge mundial

MEG


El nostre moviment fomenta la formació dels caps, publicacions, gestió de terrenys d’acampada, assegurances per a totes les activitats i intercanvis internacionals.