Els Pioners/Caravel·les de campaments a Suïssa

Aquest matí els Pioners/Caravel·les han marxat de campaments. Com segurament ja sabreu, enguany realitzen campaments internacionals, i van al centre escolta internacional de Kandersteg (Suïssa, al peu dels Alps).
El Kandersteg International Scout Centre (KISC) va néixer fa 90 anys de la mà d’en Baden-Powell qui, després de la primera Jamboree escolta mundial tingué el somni de crear un espai on escoltes d’arreu del món poguessin reunir-se i trobar-s’hi constantment. Forma part de l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i funciona en gran part a partir del voluntariat, amb un equip de voluntaris d’arreu del món, que es va renovament periòdicament.

Allí tenen previst fer una gran quantitat d’activitats, algunes que porten preparades per ells mateixos des d’aquí i d’altres ofertades des del propi centre.

Si voleu estar informats del que estan fent els Pioners/Caravel·les a Suïssa, pots seguir-ho pel nostre Twitter, on anirem explicant i penjant tot el que ens facin arribar.
A la dreta podeu observar una imatge de la webcam en directe del centre escolta de Kandersteg. [clica aquí per ampliar-la i actualitzar la imatge].

Edifici principal del complex del KISC

Els campaments d’estiu no són una activitat puntual, sinó que formen part del projecte educatiu que els infants i joves duem a terme durant tot l’any al cau, dissabte rere dissabte i excursió rere excursió.
En concret, els P/C porten mesos organitzant els campaments: des del moment en que van prendre la decisió d’embarcar-se en aquest projecte fins al dia que tornin i en facin la revisió.
Des de gairebé principi de curs han estat recollint diners, fent extrajobs, per a poder marxar: han fet berenars, han dissenyat i venut bosses, han participat de la paradeta de St. Jordi, han organitzat el sopar de final de curs…
Tot plegat respon a la pròpia filosofia educativa de l’escoltisme i el guiatge i serveix per treballar valors com el compromís, la responsabilitat o el servei a la societat.

+ info> Què són els campaments d’estiu?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s