Els Campaners amb el "Dia de la Memòria" en honor als defensors de la llengua

Els Campaners de Reus ens adherim al Dia de la Memòria, en homenatge als defensors de la llengua catalana, i repicarem totes les campanes de la Prioral el dilluns 10 de juny.

Els Campaners de Reus -els agrupaments escoltes i guies Misericòrdia i MontsantCim ens adherim al Dia de la Memòria, una iniciativa ciutadana que pretén fer sonar alhora la majoria de campanars d’arreu del país en homenatge als defensors de la llengua catalana.

Serà el dilluns 10 de juny a les 7 de la tarda. El motiu de l’elecció d’aquesta data és la celebració de l’aniversari de la mort de Jacint Verdaguer (1845‐1902).

La iniciativa compta a hores d’ara amb més de 200 campanars de tots els racons del nostre país: des d’Andorra i la Catalunya Nord fins a les nostres terres; xifra que pot ser fins i tot superior.
A Reus, l’acte que es celebrarà al Campanar de Sant Pere comportarà que s’interpreti de forma extraordinària el Toc General.
El «Toc General» posa, en teoria, totes les campanes al vol. Només s’utilitza en les processons de Corpus, Sant Pere i en els trasllats de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Actualment es toca simulant el vol, ja que les campanes estan fixes i no es poden moure. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s