Les unitats realitzen els seus projectes

S’acosta el final de curs, i amb ell la preparació dels campaments i la realització del gran boom o moment estelar del projecte de cada unitat. 
La nostra metodologia es basa en fer projectes en grup i en l’educació per a l’acció. Segons els objectius de la Pedagogia del Projecte cada individu i cada grup ha de caminar cap a l’autonomia personal, la responsabilització, la capacitat d’organitzar-se i l’autogestió del grup. 
Així doncs, l’aplicació de la Pedagogia del Projecte converteix a cada individu i cada grup en protagonista de la seva acció, des de la proposta fins a la revisió: descobrir, proposar, escollir, planificar, realitzar i revisar constitueixen els passos obligats de tot projecte. 
Cada unitat realitza al llarg del curs un o més projectes seguint totes les seves fases, dinamitzades pels caps de forma lúdica i sovint a través del joc però amb la participació i implicació dels infants i joves.
A cada unitat el projecte rep un nom diferent: la presa a Castors, l’acció a Llops/Daines, l’expedició pels Ràngers/noies Guia, l’empresa pels Pioners/Caravel·les i el projecte de servei pels Trucs.
El Gran Boom és el moment culminant on tota la unitat junts celebren que han acabat el projecte.
Els Castors fan 2 petites preses: demà aniran a una gossera per descobrir la realitat dels maltractaments als animals i prendran consciència que un animal no és una joguina. I l’altra presa que faran serà una festa de final de curs amb berenar i jocs preparats per ells mateixos.
Els Llops i Daines ens estan preparant una gran gala dels Òscars per tot l’agrupament. Tenen comissions fetes que estan preparant coses com els premis, la decoració, la perruqueria…
Els Ràngers i noies Guia preparen una abraçada col·lectiva contra els maltractaments en un espai del centre de Reus.
Els Pioners i Caravel·les, en canvi, porten tot el curs amb el projecte dels campaments al centre escolta internacional de Kandersteg, al peu dels Alps suïssos. Busquen finançament, fan calendari, fan formació…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s