Campaners de Reus: tot a punt per Corpus

Ja tornem a tenir aquí Corpus i amb aquesta celebració comença el cicle anual dels Tocs de Campanes. Com cada any els Campaners de Reus (l’AEG Misericòrdia i l’AEG MontsantCim) fem sonar les campanes de forma tradicional per anunciar la festa.
El «Toc de Festa» es realitza amb els repics de les campanes de Sant Bernat i Petra Clàudia. Anuncia la festivitat i la sortida dels Gegants, l’Àliga i els Nanos.

El «Toc General» posa, en teoria, totes les campanes al vol. Només s’utilitza en les processons de Corpus, Sant Pere i en els trasllats de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Actualment es toca simulant el vol, ja que les campanes estan fixes i no es poden moure.
Enguany, per problemes tècnics, no podrem ventar la campana de Sant Bernat -popularment coneguda com la dels gegants– com vam fer l’any passat, però esperem poder-ho tornar a fer per Festa Major.
Durant la festivitat de Corpus comptem amb els següents tocs: 
<veure programa de la festa>
Dijous, a les 9 i a les 16, Toc de Festa anunciant la sortida en cercavila des de l’ajuntament dels Gegants i la Mulassa.
Dissabte, a les 12, Toc de Festa anunciant la vigília de la festivitat de Corpus.
Diumenge, a les 10, Toc de Festa anunciant la sortida dels Gegants des de l’ajuntament; i a les 19.30 aprox, acompanyant la Professó, Toc General.
Els Tocs de Campanes els porten a terme els caps i antics membres d’ambdós agrupaments, a partir de la voluntat d’implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícips de la festa major reusenca, de la mateixa forma que participem de les Barraques i d’altres aspectes de la vida social de la ciutat.
Per a saber-ne més… 
> Més informació
dels tocs i les campanes al web festesreus.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s