TroTem: Aprenem la tècnica de la bioconstrucció

Aquest cap de setmana hem fet el TroTem, la TRObada TEMàtica anual del cau. Seguint el tema dels darrers anys, l’hem dedicat a descobrir i col·laborar amb una proposta de servei mediambiental. Enguany hem descobert la tècnica de la bioconstrucció, una forma artesanal de construir, totalment respectuosa amb l’entorn.
El dissabte al matí vam agafar el tren fins a Duesaigües per anar a la finca de Can Cargolí, on vam ajudar a construir un domo, una estructura en forma de cúpula feta amb sacs de terra.
El diumenge s’hi afegiren els pares i mares del cau, que van poder descobrir les particularitats de la finca i tots els projectes que s’hi duen a terme. Tot plegat acabà amb una boníssima fideuà -a càrrec dels pares i mares-, un concurs de postres i pastissos i l’hora dels adéus.
Tot el cap de setmana s’articulà a partir de la història d’una antiga tribu vinguda del passat que compartia coneixements amb els nens i joves moderns.
Agraïm la col·laboració de l’associació de Can Cargolí i l’Ajuntament de Duesaigües.
Aquesta és una activitat pedagògica d’Aprenentatge i Servei.
L’aprenentatge-servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’aprenentatge-servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social. 
La finca de Can Cargolí és un projecte de transformació social i ecològica. És un espai gestionat per un equip de persones formades en diferents àrees professionals que duen a terme formació, investigació i experimentació en tècniques agroecològiques i constructives, utilitzant l’espai i tots els seus elements com a eina pedagògica i terapèutica, a partir de 5 àrees d’actuació: desenvolupament agropecuari, bioconstrucció, educació ecosocial, teràpia assistida amb animals i la natura i la facilitació d’iniciatives socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s