Macedònia: plantegem alternatives en temps de crisi

600 infants i joves, escoltes i guies dels caus de les comarques del Camp, ens hem trobat aquest dissabte per conèixer diferents problemàtiques socials d’actualitat, plantejar-hi alternatives i actuar. Era la trobada “Macedònia: l’11 de maig, jo faig!” organitzada per la Demarcació de Tarragona de MEG.

600 infants i joves, 20 petits grups repartits per la Part Alta de Tarragona, 8 plataformes i entitats socials col·laboradores i 16 capses de menjar recollides són algunes de les xifres de la trobada.

De bon matí, els grups van anar arribant i es van fer les inscripcions, l’esmorzar (a base de macedònia, es clar!) i l’explicació de l’activitat a les escales de la Catedral. El volum de fulards i samarretes de tots colors deixava entreveure ja la magnitud de la trobada!

Els Castors i els Llops i Daines (de 6 a 10 anys) es van repartir per les places properes i a través de jocs i tallers van descobrir, debatre i plantejar alternatives en temes com l’habitatge, la sanitat, l’educació pública i la igualtat de gènere.
Els Ràngers i noies Guia, els Pioners i Caravel·les i els Truc (dels 11 als 18 anys) van conèixer algunes iniciatives per lluitar contra la crisi, en el sentit més ampli de la paraula, i transformar la societat en què vivim.

Cada petit grup va treballar un tema concret, va visitar un col·lectiu i hi va fer una ajuda i servei. Entitats com la Plataforma Salvem la Platja Llarga, Cau de Llunes, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Banc d’Aliments, Càritas, SOS Ensenyament, CGT Sanitat i els Casals Populars del Camp van exercir d’amfitriones.
Durant més de 2 hores els nois i noies van estar descobrint, debatent, reflexionant, plantejant alternatives i fent servei. Van ajudar, van fer pancartes, van recollir aliments, van participar a la cuina d’un menjador social… i un llarg etcètera.
Després van presentar als seus companys les conclusions de l’activitat de forma artística. Aquest treball quedarà recollit en plafons i s’exposarà aquesta setmana per diferents botigues de Tarragona i també a l’espai Kesse.

Durant tot el matí es va col·laborar amb la campanya La Fam no fa vacances, del Banc dels Aliments, recollint 16 capses de menjar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s