TroTem: hem fet servei a Capçanes.

A l’Agrupament Escolta i Guia MontsantCim hem realitzat aquest cap de setmana la nostra trobada temàtica anual, el TroTem. Enguany ha tingut lloc a Capçanes i l’hem dedicat al servei ambiental. Dissabte al matí vam arribar al poble amb tren i després d’instal·lar-nos i muntar les tendes al pati de l’escola, vam dirigir-nos cap a la zona de Les Taules on vam fer diverses accions per a la millora i manteniment de l’itinerari excursionista i cultural de barraques de pedra seca. Els més petits van marcar el camí i van envernissar els pals indicadors i els més grans van desbrossar i mantenir els voltants de les cabanes.

Diumenge s’hi afegiren els pares i mares del cau i tots junts vam recórrer l’itinerari acompanyats de voluntaris de l’ADF de Capçanes que aportaren informació cultural sobre les barraques de pedra seca i paisatgística de la flora i fauna de l’entorn. Tot plegat acabà amb una boníssima fideuà, a càrrec del grup de pares i mares, i l’hora dels adéus.
Tot el cap de setmana s’articulà a partir de la història de la Malú, una nena gitana que ens explicà i féu viure diverses aventures.

Aquesta és una activitat pedagògica d’Aprenentatge i Servei.  
L’aprenentatge-servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. L’aprenentatge-servei és, doncs, un projecte educatiu amb utilitat social.

Agraïm la col·laboració de: Consorci de la Serra de Llaberia, ADF de Capçanes, Ajuntament de Capçanes i Escola Sant Isidre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s