Diada del Pensament

Avui, els escoltes i les guies d’arreu del món celebrem la Diada del Pensament, la Diada mundial de l’Escoltisme i el Guiatge (World Thinking Day, en anglès)
Com cada any es celebra el 22 de febrer, data de naixement de Baden Powell i Olave Saint Clair, fundador de l’escoltisme i fundadora del guiatge. És un dia important per al moviment ja que podem prendre consciència de la gran presència que té arreu del món.
L’escoltisme és un moviment on tots i totes som protagonistes, aportant el nostre coneixement, la nostra voluntat de fer, voler saber fer, ensenyar i aprendre, d’escoltar-nos i de ser escoltats. Entre tots i totes fem que el moviment estigui present al nostre entorn més proper, al cau, a les amistats, a les famílies, al veïnat, a la nostra comunitat i mica en mica al punt més llunyà que ens puguem imaginar. Ser conscients de com els nostres petits actes es poden convertir en grans accions i repercuteixen als nostres veïns. Tot això és possible gràcies a la participació i la responsabilització de tots i totes.
Enguany, la diada està dedicada a la sostenibilitat ecològica del planeta, i el lema, escollit per l’Associació Mundial de les Guies Scouts (WAGGGS), és “Save the planet”, i va lligat a un dels Objectius del Mil·leni de les Nacions Unides. La nostra adaptació en català és “Escoltant els batecs del planeta”. L’objectiu de la Diada del Pensament d’enguany és crear consciència sobre els impactes que el nostre estil de vida té sobre el medi ambient, treballar els reptes ecològics del planeta des d’una visió global i utilitzar el potencial escolta per tal d’afrontar-los.
Avui he descobert que sóc un entre 40 milions.
D’altra banda, s’ha difós un vídeo que ens recorda que arreu del planeta som 40 milions d’escoltes i guies, de totes les cultures, llengües i nacionalitats, nois i noies que des del cau ens eduquem i treballem per un món millor.
Nosaltres ho treballarem aquest dissabte al cau, amb una petita activitat de conscienciació.

One thought on “Diada del Pensament

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s