Per Corpus i Festa Major: Tocs de Campanes.

Un altre any, i ja en fa més de 10, dos agrupaments escoltes i guies de Reus, l’AEG Misericòrdia i l’AEG Montsant-Cim, recuperen els tocs manuals de campanes per Corpus i Festa Major. Aquesta activitat la porten a terme els caps i antics membres d’ambdós agrupaments, a partir de la voluntat d’implicar-se en la vida social de la ciutat i fer-se partícips de la festa major reusenca, de la mateixa forma que participem de les Barraques i d’altres aspectes de la vida social de la ciutat.

Enguany, degut a les tardanes dates de Corpus, s’han solapat ambdues celebracions provocant gairebé una setmana seguida de Tocs de Festa des del nostre campanar:

El «Toc de Festa» es realitza tocant les campanes de la sisena planta, amb la campana de Sant Bernat –coneguda popularment com «la dels gegants»– acompanyada per la Petra Clàudia amb els seus repics. Anuncia la festivitat i la sortida dels Gegants, l’Àliga i els Nanos.

El «Toc General de Festa» posa, en teoria, totes les campanes al vol. Només s’utilitza en les processons de Corpus, Sant Pere i en els trasllats de la Mare de Déu de la Misericòrdia. Actualment es toca simulant el vol, ja que les campanes estan fixes i no es poden moure.

Més informació
dels tocs i les campanes al web festesreus.cat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s