Cau al carrer: coneixem projectes de servei

Els agrupaments escoltes i guies Ben Enllà, Misericòrdia i Montsant-Cim de Reus van realitzar aquest dissabte, 22 de maig, la diada del “Cau al carrer“, enguany dedicada al servei a la comunitat, basant-se en un dels punts de la llei escolta: “aprenem a ser útils i a fer servei“.

A les 4 de la tarda es reuniren els membres dels 3 agrupaments a la plaça del Teatre.. Al cap d’una estona arribaren uns suposats exploradors que a través d’una historieta feren participar a tothom i jugar durant una estona. Després, per branques -grups d’edats similars- anaren a conèixer algunes entitats i projectes de servei voluntari a la societat que tenen lloc en el nostre entorn.
Els més petits coneixerien el col·lectiu Salut i Clown, entitat que treballa, a partir de pallassos, en hospitals i també amb col·lectius en risc d’exclusió social. Aquesta activitat es realitzà a local de la Colla Castellera Xiquets de Reus.
Un altre grup conegué l’experiència de diferents projectes amb infants a través d’un menjador social ubicat a la mateixa plaça del Teatre. El tercer grup visità la botiga d’Intermon-Oxfam a Reus on els hi explicaren la importància del comerç just i com treballa l’entitat.
Finalment, els més grans conversaren amb un jove que treballa com a voluntari en centres penitenciaris.
A quarts de 7 es tornaren a reunir tots altre cop, on ho posaren en comú i s’explicaren el que més els havia impactat. A continuació es llegí el manifest “Cau al Carrer. Reus 2010” i berenaren tots plegats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s