Guanyem el premi d’Educació en el Lleure.

Ahir, dimarts, es van lliurar els VI Premis d’Educació en el Lleure que atorga anualment la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

En la modalitat d’experiències, l’AEG MD Montsant – V Cim, de Reus, ha obtingut el guardó pel projecte “Els Campaments com a servei” que inclou dues experiències realitzades el passat estiu:
Reconstruïm el poble abandonat de Masia Castelló, realitzat amb nens/es de 8 a 13 anys (Ll/D i R/nG), que van desenrunar cases en ruïnes, van netejar antics carrers i van aprendre a fer parets traient-ne la calç i reomplint-les de ciment.
Recuperem les vies del tren miner de Vallcebre, projecte dels nois/es de 14 a 16 anys (P/C), que van recuperar el traçat amb material originari de la zona.

Segons el veredicte del jurat, el premi ha estat atorgat “perquè els dos campaments tenien en comú l’orientació de servei a la comunitat. Sobre la base conceptual i metodològica que el millor aprenentatge és el que es produeix a través de pròpia vivència, ambdues realitzacions es van proposar recuperar la història i el paisatge humà i geogràfic de dos indrets del nostre país: el poble abandonat de Masia Castelló al Baix Camp i les vies de l’antic tren miner de Vallcebre al Berguedà. L’experiència té el valor afegit d’haver-se realitzat amb la complicitat d’altres entitats del territori.

També estem d’enhorabona perquè el premi a la trajectòria ha reconegut l’escoltisme en general, representat a Catalunya de forma unitària per la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge.

Els Premis d’Educació en el Lleure són cinc guardons destinats a promoure projectes i reconèixer experiències i trajectòries de caràcter educatiu dins l’àmbit de l’educació social i del lleure.
L’acte de lliurament es va realitzar ahir a la tarda al Palau Robert de Barcelona i comptà amb la presència, entre d’altres, d’Ernest Benach, president del Parlament, d’Eugeni Villalbí, secretari de Joventut de la Generalitat i dels dirigents de la Fundació Lluís Carulla.

Els parlaments de les autoritats han estat centrats en reconèixer la tasca educativa de l’escoltisme i de l’educació en el lleure en general, en un moment en que molts agents socials sembla que estiguin renunciant a les seves funcions i on tothom sembla només preocupat per la crisi econòmica.
Ernest Benach ha tingut una salutació especial i emotiva per a l’AEG Montsant-Cim.

FOTOGRAFIES:
> Acte de lliurament.
> Campaments a Masia Castelló.
> Campaments a Vallcebre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s