Donem suport a Reus Decideix

Com segurament ja sabreu tots i totes, darrerament arreu de Catalunya s’estan muntant un seguit de consultes populars per preguntar sobre el futur del nostre país.
Aquestes consultes sorgeixen i s’organitzen des de la societat civil, entitats, col·lectius i sobretot moltes persones que hi aporten el seu granet de sorra.
A Reus s’ha creat la plataforma Reus Decideix, on ja s’hi han adherit les entitats més representatives de la ciutat, com el Centre de Lectura, el Reus Deportiu, els Ploms, l’Orfeó, el Círcol, els Xiquets de Reus, la Germandat de St. Isidre i Sta. Llúcia, etc.
A nivell nacional, el moviment al que pertanyem, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, també hi dóna suport.
És en aquest context que hem decidit adherir-nos com a entitat a la plataforma Reus Decideix. Ho hem fet perquè creiem en els valors de la democràcia, de la llibertat d’expressió, de la presa de decisions de forma pacífica a partir de la voluntat popular, en resum, perquè creiem en la democràcia participativa, i aquesta consulta n’és una bona expressió.

Un dels principals aspectes de l’escoltisme és l’educació dels infants i joves a partir de la seva pròpia presa de decisions, potenciant el joc institucional dins les unitats, treballant a partir d’assemblees i ensenyant que totes les opinions són importants i han de ser escoltades i respectades. I, com que hi creiem en aquests aspectes, entenem que no seriem coherents si tot això només ho defenséssim a dins del cau i ens n’oblidéssim quan en sortim, per tant, donem suport a les consultes com un aspecte més de l’aplicació del mètode escolta en el nostre dia a dia.

Evidentment, des de l’Agrupament només donem suport a les consultes, però no ens posicionem pas per cap de les opcions que cadascú pot prendre envers la pregunta que es planteja.

Aprofitem l’avinentesa per a animar-vos a col·laborar personalment amb l’organització de les consultes, fent-vos voluntaris a través de www.reusdecideix.cat, i a anar a votar el 25 d’abril.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s