Cau al carrer: Descobrim l’entorn periurbà de Reus

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya celebra el Cau al Carrer amb el lema “Escolta l’entorn natural”
A Reus, els 3 agrupaments membres de MEG s’ajunten per conèixer l’entorn rural de la ciutat.

Els agrupaments escoltes i guies Ben Enllà, Misericòrdia i Montsant-Cim de Reus realitzaran una caminada popular el proper dissabte 16 de maig a la tarda, amb l’objectiu de conèixer els espais periurbans i l’entorn rural de la ciutat, observar com està actualment i ser conscients de la importància de cuidar i escoltar l’entorn natural que ens envolta.
L’acció s’emmarca en l’activitat “El cau de tots, el cau al carrer” que Minyons Escoltes i Guies de Catalunya realitza el mateix dia arreu del país. Cada agrupament català realitzarà una activitat al carrer a partir del mateix eix transversal anual: “Escolta l’entorn natural”.

L’activitat, que mourà uns 150 infants i joves reusencs d’entre 6 i 18 anys, està oberta a tothom. Qui vulgui participar-hi ha de ser a les 4 de la tarda a l’inici: el Mas Iglesias, un indret que ens recorda el seu passat rural apartat del nucli urbà i que actualment ha quedat dins l’entramat de carrers de la ciutat. Des d’allí s’agafarà l’antic camí de Vila-seca, actualment també urbanitzat en gran part, fins arribar a La Plana, des d’on es girarà, creuant la variant, per agafar des del barri de Montserrat el camí de Pedra Estela i el camí dels Morts fins al Santuari de Misericòrdia. Durant el camí s’observaran els importants masos del terme així com els diferents tipus de paisatges i camins.

El fi de festa serà al parc del trenet, al costat de Misericòrdia, on es llegirà el manifest de Minyons Escoltes i Guies per l’entorn natural, en el format de conte.

Pares, mares, germans, antics, amics… hi esteu tots i totes convidats!

Com a objectiu, l’equip de caps dels 3 agrupaments destaca que pretenen que “els nois i noies aprenguin a escoltar i a estimar l’entorn natural del nostre planeta i s’acostumin a treballar per deixar el món millor de com l’hem trobat”.

El Cau de Tots és un projecte anual que es va iniciar el curs 2001-02 i que ha tingut continuïtat amb accions concretes que tenen relació amb un tema ideològic de fons sobre el qual es decideix treballar i pel qual com a Moviment ens posicionem. (per exemple: Sostenibilitat, Interculturalitat, Participació i Educació per la Pau i el Diàleg).

D’interès…
> Conte: Escolta l’entorn natural.
> Projecte “El cau de tots”.

One thought on “Cau al carrer: Descobrim l’entorn periurbà de Reus

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s