Guanyem els Premis Jaume Ciurana

L’Agrupament Escolta i Guia MD Montsant – V Cim, de Reus, ha guanyat el 3r lloc als “XXIII Premis Jaume Ciurana” a l’actuació cívica juvenil en la modalitat de millora de l’entorn natural per al projecte de reutilització d’olis usats per a la fabricació de sabons, que es dugué a terme durant el passat curs.
El Conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha lliurat el premi en el marc dels premis de civisme que la Generalitat entrega anualment la vigília de St. Jordi.
Aquest projecte, que l’agrupament portà a terme durant el curs passat, fou proposat pels mateixos nois i noies, i es treballà tot el procés de fer sabó a partir de l’oli usat, juntament amb una campanya de conscienciació.

Volem felicitar, també, a la demarcació de Tarragona de Minyons Escoltes i Guies (MEG) pel 2n premi pel projecte del Camp de Treball per a rehabilitar i condicionar camins a la Serra de Llaveria, iniciat fa anys des del nostre agrupament.

Aquests Premis van ser instituïts per l’Associació Mossèn Batlle, en record i homenatge a en Jaume Ciurana i Galceran, antic escolta i soci de l’entitat, d’inqüestionable estimació a Catalunya i d’exemplar actuació cívica.
Els Premis Jaume Ciurana volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, l’esperit de servei i el compromís envers la societat, i l’amor i el respecte per la natura.
La Secretaria d’Acció Ciutadana conjuntament amb el Grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans convoquen anualment les noves edicions dels premis a principis de tardor. Poden optar als premis Jaume Ciurana els grups, pertanyents o no a entitats de qualsevol mena, formats com a mínim per sis joves de més de dotze anys que hagin realitzat alguna acció cívica meritòria, de forma voluntària i gratuïta, en algun indret del Països Catalans durant el transcurs de l’any en una de les dues modalitats següents: a) En favor de les persones. b) En la millora de l’entorn natural.

Des de l’agrupament estem molt contents per aquest premi, i ens ha fet molta il·lusió. El volem dedicar especialment a tots els nens i nenes, nois i noies que el vau tirar endavant el curs passat. A tots vosaltres: MOLTES GRÀCIES!

D’interès…
> fotografies.
> vídeo íntegre de l’acte.
> nota de premsa “oficial” de la Generalitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s