Suport a la cultura popular pirotècnica

L’Agrupament s’ha adherit a la campanya en defensa de l’activitat dels grups de cultura popular i tradicional que usen materials pirotècnics, arran de l’aplicació l’any que ve, d’una directiva europea que els deixaria totalment desemparats i en la il·legalitat.

La Directiva 2007/23/CE del Parlament Europeu (que a l’estat espanyol es troba en fase de moratòria fins a principis de l’any vinent) limita extraordinàriament l’ús de pirotècnia tant per al bestiari de foc com per als grups de diables, fins al punt d’amenaçar molt seriosament el futur de la seva activitat.
Des de fa temps, tant la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya com l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (i també altres col·lectius del País Valencià, les Illes i Catalunya Nord) s’estan movent en diversos fronts per aconseguir minimitzar o reduir l’impacte d’aquesta Directiva Europea per la via que la Transposició que ha de fer l’Estat espanyol (les competències sobre pirotècnia són estatals) reguli l’aplicació de la Directiva tenint en compte el caràcter tradicional i popular d’aquesta activitat.
Si la directiva s’aplica sense la regulació de l’estat, afectaria molt seriosament els correfocs, els diables, el bestiari de foc, la patum, les falles, i moltes altres manifestacions festives d’arreu del país.
En aquest sentit, des de les federacions de diables i bestiari de Catalunya, el País Valencià i les Illes, s’estan organitzant 3 actes reivindicatius simultanis en 3 indrets diferents dels Països Catalans el proper 7 de febrer a les 6 de la tarda.

Des de l’equip de caps hem cregut interessant de parlar i debatre aquest tema d’interès públic amb els nois i noies i s’ha realitzat una activitat amb una part conjunta per a tothom i una part adaptada a cada unitat.

Podeu veure’n les fotos de l’activitat, i també podeu llegir el manifest al qual ens hem adherit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s